A Felfalt kozmosz, avagy egy négyszer elkezdett regény története

Szeptemberben egy éve jelent meg a Felfalt kozmosz.

Bevallom, én nagyon szeretem ezt a regényt, de ennél sokkal-sokkal fontosabb, hogy úgy tűnik, ti is, hiszen már eddig is rengeteg pozitív olvasói visszajelzést kapott, elnyerte a Zsoldos Péter-közönségdíjat, az SFF-Vektor moly olvasókból összeállt zsűrije az év sci-fi regényének választotta, ráadásul a szintén lényeges eladási számokat tekintve időarányosan az eddigi legjobban fogyó regényem. Köszönöm, hogy ennyien bizalmat szavaztatok neki az első évben. (Itt egy csomó kritika és interjú található kigyűjtve a könyvről.)

Az egy éves jubileumra egy szerintem érdekes poszt ötlet jutott eszembe, mégpedig annak története, hogy miként jutott el a Felfalt kozmosz az első ötlet kipattanásától még 2010-ben a regény 2023-as megjelenéséig.

Felfalt kozmoszt 2010 óta háromszor kezdtem el különböző világháttérrel, szereplőkkel és történetirányokkal, és háromszor buktam bele, mire eljutottam a negyedik változathoz, ami végül Felfalt kozmosz címmel megjelent.

Ezt a három korábbi regénykoncepciót, ezek formálódását mesélem el alább, egy külön hírlevél posztban, ami itt olvasható:



***

MARKOVICS BOTOND Zsoldos Péter- és Monolit-díjas science fiction író - korábban Brandon Hackett írói néven - az Agave kiadó szerzője, közgazdász.

Legutóbbi regényei: Felfalt kozmoszEldobható testek, a Xeno és az Isten gépei és más történetek mesterséges intelligenciákról, valamint Az időutazás napja.

Ha van kedved, kövess a Substack hírlevelembenFacebookon és az Instagramon, vagy a Threadsen is!

Ha új vagy itt, és érdekelnek a sci-fi regényeim, akkor olvasd el a Melyik Hackett-regényt olvassam posztot, hátha nyújt némi segítséget.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése